Què prefereixes, un congrés amb assistents o amb participants?

Si durant una ponència veus la meitat dels assistents mirant el mòbil (principalment) hi han dues opcions:

  1. Els assistents estan distrets i poc atents.
  2. Els assistents estan implicats i participant dins la ponència amb l’app del congrés.

Vols aconseguir la opció 2?

 

Transformar els assistents en participants és la nova generació d’esdeveniments, si has arribat a aquesta conclusió et serà fàcil comprendre que tenir una experiència activa permet tenir millor record, millor aprenentatge i gaudir durant l’esdeveniment.

Si estàs pensant en reduir, evitar o t’ha passat pel cap prohibir l’ús dels mòbils molt probablement t’hi pots deixar les ungles i les dents per no res. La tecnologia i les pantalles estan aquí per quedar-se. Assumir-ho és el primer pas.

Un congrés pot tenir moltes finalitats, però sovint té la finalitat de donar coneixement, compartir-lo i debatre’l. Així que si us hi fixeu bé implicar l’assistent serà una bona estratègia per arribar als objectius marcats per l’organitzador.

Per altra banda, posant-nos a la pell dels assistents, el temps és molt valuós i cap dels asssitents vol perdre el temps, així que si ha decidit venir és per aprendre sobre el tema del congrés, fer les preguntes que l’inquieten i participar en el debat, si existeix.

En fi, deixem de parlar d’assistents i comencem a parlar de particiants al congrés.

Com donar opcions i eines per participar? Amb una app del congrés,  i concretant amb una app que et tingui funcions com:

Votacions en directe durant la ponència generant preguntes programades o espontànies durant la ponència per obtenir respostes de tota l’audiència i mostrar-les per pantalla. L’audiència podrà participar votant amb la app i obtenir el resultat en directe, veient dades reals, captant la opinió global de la comunitat d’experts que estan a la sala. Això serà de ben segur una informació privilegiada i exlusiva pels participants de l’esdeveniment i un nou coneixement molt valuós.

Enviament de missatges push des del participant a cada ponent, passant per l’organitzador si ho creus convenient (sense haver de donar dades personals). Així els participants poden fer preguntes, abans, durant o després del congrés, i la ponència es pot adaptar més a les seves necessitats.

Enviament de missatges push des del participant a l’organització (sense haver de donar dades personals). Podràs obtenir feedback per a millorar.

Com sempre, hi han moltes funcions, que han fet d’altres,  permeten que els assistents participin i altres funcions que encara són idees per a implementar. En qualsevol cas, i com molts programadors diuen: “Tot es fot fer, només és qüestió d’hores”.

Des del meu húmil punt de vista els mòbils estan luny de ser desbancats per altres “gadgets”, per tant val més posar-nos-els a favor que veure’ls com un enemic.

Els mòbils són a eines de treball, eines de relacions humanes, eines de mesura, eines de cerca, eines per compartir, eines per emmagatzemar, etc. I de fet cada solució que ens dóna el móbil és a través d’una app.

Així que si voleu que els participants del vostre congrés estiguin implicats i participin al congrés, utilitzeu el mòbil i creeu l’app del vostre congrés, de ben segur que us apropa als vostres objectius.