Ho escoltem a tot arreu, estem a la era del Millennials, la generació Y. Amb una data d’inici controvertida i agafant de font diverses publicacions, englobaria a tots aquells nascuts a partir del 1983 i  la principal característica d’aquests és la seva ràpida adaptació als canvis. Canvis que no han deixat de succeir-se a una velocitat d’escàndol, gràcies principalment a l’evolució de la tecnologia i el gran progrés que aquesta està significant.

Podem fixar-nos en el sector empresarial, on les companyies estan submergides en la seva pròpia transformació digital, aquella que es vol enfocar en la interlocució amb el client i la millora en les experiències d’usuari.

Moltes i diverses són les eines emprades en aquest últim punt, però en aquest post en vull destacar una que porta uns anyets colpejant fort, la Realitat Augmentada(RA).

La RA ens permet treure tot el profit del mon virtual sense perdre la connexió sobre el món real, filosofia que basa en la super-posició d’imatges fent servir com a medi de visualització, per ser el més habitual però ni molt menys l’únic, la pantalla d’un Smartphone.

La utilització d’aquesta tecnologia ha suposat un gran avanç en un ventall variat de sectors(industrial, turístic, educació i cultura, comerç). Avanç demostrat però que a més es pot evidenciar amb alguns exemples:

  1. Amb ‘Marta’ estem en bones mans. MARTA es l’App de Volkswagen pensada per als mecànics de la marca. Mitjançant la superposició d’imatges virtuals sobre la real, mostra quina seria la millor forma d’acoblament de les peces d’un automòbil, i fins i tot les millors eines a fer servir per la tasca.
  2. Treure tot el suc als viatges. Amb la RA es pot satisfer la necessitat de informació dels turistes sobre les ciutats que visiten, proporcionant dades d’interès de monuments i edificis més destacats al interactuar l’App en aquells punts, a l’hora que poden gaudir de total llibertat per escollir les rutes que volen seguir. Es converteix en un ‘guia a la mida’. Aquesta forma de visitar les ciutat és totalment extrapolable al sector cultural, per exemple, en les visites a museus i obtenir dades de quadres o escultures.
  3. Emprovar-se totes les ulleres del catàleg de la marca desitjada des de casa. Existeixen Apps amb RA que amb el reconeixement facial de l’usuari, permeten superposar la imatge virtual(ulleres) sobre la cara del possible client mitjançant la pantalla del Smartphone. Un nou concepte de fer les compres assegurant que el producte satisfarà completament la necessitat.

Com es pot veure, la limitació de la RA és la nostra imaginació. Així, que ens toca pensar de quina manera pot enriquir les Apss per a Esdeveniments.

Com podem fer més interessants amb la RA els nostres congresos i festivals?

Geofencing, Gamificació i, com a resultat, Engagement, són tres conceptes que apareixen al relacionar la RA amb les Apps d’esdeveniments.

Ens podem imaginar passejant per la fira a la que estem assistint, i de sobte, en arribar a un punt concret, l’App de l’esdeveniment ens alerta per missatge push. Al obrir-ho ens proporciona informació rellevant de la fira. Però no només això si no que ens proposa un repte, participar en una Escape Room. Ens explica les regles, hi haurà una sèrie de pistes que ens portaran a la següent, fins completar-les totes i obtenir la nostra recompensa. A més, cada pista va acompanyada de la informació de cada estand pel qual s’està voltant. Gràcies al sistema de Geofencing es poden dur a terme aquestes activitats, a més d’un anàlisis estadísitc com pot ser a quina hora del dia hi ha més assistents prop del meu estand.

O, per què no, convertir-nos en ‘caçadors’ al més vell estil ‘pokemon go’. L’App pot proposar el repte de capturar un element neutral. Es plantegen vedats de caça per tal que aconseguim capturar aquest element en diversos punts de l’esdeveniment. Després toca premiar al ‘caçador’ per la feina ben feta.

Aquest tipus de reptes creen Engagment, però no nomès això, sino també Networking i treball col.laboratiu entre assistents per aconsseguir-los i entre assistents-esponsors pel dinamisme que comporten aquestes activitats. La RA és una gran eina per diferenciar de la resta els nostres esdeveniments i fomentar que l’assistent hi vulgui tornar.

Les apps Suitevent compten amb aquesta tecnologia i disposen de les integracions adients per poder gaudir d’aquesta experiència. Si vols saber-ne més contacta amb nosaltres a info@suitevent.com.