Escalfar l’ambient i l’audiència dies o setmanes previ a un esdeveniment és vital per una bona assistència i èxit global. T’has plantejat si estàs utilitzant els canals correctes per a fer la promoció pre-esdeveniment? Hi ha nous canals? Hi ha canals gastats?

Continua llegint i veuràs una comparativa entre els missatges push i els e-mails.

Els esdeveniments de certa magnitud cal preparar-los amb antelació, tant des del punt de vista del assistent com de l’organitzador. Una bona planificació farà que l’acte sigui més efectiu, més eficient i més memorable.

Si ens centrem en atraure el visitant i en oferir-li una millor experiència hem de procurar fer la promoció en el temps, freqüència  i canals correctes.

Però, t’has parat a pensar què aconsegueixen els e-mails i què aconsegueixen els missatges push?

Els e-mails que enviem setmanes abans de l’esdeveniment són un canal ideal per aconseguir nous assistents a l’esdeveniment, ja que si obren l’e-mail és per un interès sobre el congrés o fòrum en qüestió i partir d’aquí podrà anar al web, veure els punts destacats de l’acte i decidir assistir o no assistir.

Cal saber però que el número d’e-mails que reben els nostres futurs assistents és cada dia més elevat i per tant tenim altes possibilitats que vagi directament a la brossa.

Assegureu-vos doncs, de tenir el llistat d’enviament polit i segmentat per enviar els vostres e-mails a l’audiència correcte per no desanimar-vos ni omplir bústies sense cap sentit.

Els missatges push a mòbils són un dels darrers canals digitals. Pels qui no els coneixeu encara són els missatges que podem enviar a través de les apps mòbils i els quals arriben als dispositius de cada usuari.

Els missatges push tenen un alt percentatge d’acceptació, més d’un 40% obren i llegeixen el missatge, i un percentatge de reacció alt de més del 8%.

A més a més la reacció als missatges push és molt ràpida, ja que avui en dia mirem el mòbil a tota hora i per tant un canal ideal per a mostrar ofertes de compra impulsiva.

Els missatges push i les apps per esdeviments són un tàndem perfecte per aconseguir veure els interessos de l’audiència a través de estadístiques de navegació del usuari aprofitant funcions com l’agenda i favorits per extreure informació rellevant del que més interessa a l’audiència o saber amb antelació es conferències que probablement agafaran més ressò.

Com ja heu vist per a disposar de missatges push cal disposar d’una app pel vostre event, si aquesta app disposa de registre d’usuari i perfil d’usuari podreu fer enviament de push segmentats i enviar-los només a una part dels usuaris. O optar per fer un enviament global a tots els usuaris cosa que ens permetrà arribar a assistents que no tenim identificats ni disposem de les seves dades per enviar-los un e-mail però que rebrà la informació de forma molt directa al seu dispositiu.

A mesura que s’apropen les dates de l’esdeveniment haureu de poder mantenir de forma regular el contacte amb els assistents, per crear caliu, emoció i anticipació. En aquesta fase utilitzar el e-mail serà poc efectiu i molest per l’audiència ja que acostumen a eliminar l’e-mail. En canvi el missatges push serà una forma de sortir a la barra d’estatus del mòbil (barra superior on veiem el símbol dels push) i aconseguir un alt percentatge de lectura i conversions.

Disposar d’una app de l’esdeveniment amb antelació pot aportar també avantatges als usuaris, us en vam parlar en el nostre post de Com una app millora l’experiència d’usuari abans d’un esdeveniment, que podeu llegir al nostre blog.

Des de Suitevent estem orgullosos d’oferir aplicacions per esdeveniments amb missatge push entre les seves funcionalitats. Si voleu saber-ne més contacteu amb nosaltres a info@suitevent.com, pel formulari de la web  que trobaràs a peu de pàgina o per telèfon al +34.972.183.487.