Quantes vegades ens hem perdut alguna cosa interessant d’aquell congrés on hem assistit? Quantes vegades hem organitzat conferències d’alt valor i s’han difós enmig de la multitud de conferències organitzades?

Disposar d’una aplicació mòbil de l’esdeveniment amb la informació organitzada de múltiples formes, atractiva i amb informació de valor és una bona inversió com organitzador i com a usuari.

 

Avui en dia a ningú li agrada perdre el temps i tothom anhela fer el màxim de coses i aprofitar el temps. Inclús ja hi ha qui vol estar a dos o més llocs a la vegada i fa tot el possible per aconseguir-ho.

Com a organitzadors d’esdeveniments, ja sigui per esdeveniments de lleure com de congressos de feina cal pensar en donar les eines als nostres assistents per tal que ells puguin aprofitar el temps el màxim.

Tot seguit us explico quines funcions pot tenir la vostra app per aportar el màxim valor en aquest sentit.

Mostrar la informació atractiva amb fotos, icones i imatges és molt millor que un programa tot de text, avorrit i pesat. També cal, per descomptat, que el programa d’activitats estigui ordenat i organitzat, per exemple per dies i espais. Per això una app amb imatges en el programa és atractiva, i destaca davant la informació tradicional en paper.

Donar la informació del dret i del rebés, amb això vull dir que a part del programa d’activitats per odre cronològic ens doni la informació ordenada per temàtiques, per ponents, per llocs, donant així opcions als usuaris a poder descobrir què més fa un ponent concret, seguir les seves conferències alhora que potser prefereix mirar què fan en aquella en aquella ubicació on es troba en aquell moment concret.

En aquest mateix sentit disposar de la informació de què s’està fent ara a tots els llocs pot ser molt útil per als qui van a darrera hora, o per qui ve un temps reduït a l’esdeveniment i volen veure de forma ràpida i àgil…I ara on vaig? on hi ha la conferència/concert que més m’interessa?

Algunes apps tracten la informació amb una base de dades i permeten mostrar la informació organitzada de diferents formes, així com navegar “surfejant” que, pels qui no esteu acostumats a aquest argot, significa que l’usuari veu informació suggerida i permet clicar a informació relacionada. D’altres apps són una simple foto del programa, o un web responsiva que aporta poc als usuaris per organitzar-se i rendibilitzar el seu temps.

Pensem que l’usuari vol aprofitar el temps al màxim, i que si ha decidit venir a l’esdeveniment no es vol perdre res rellevant, ni important, allò de moda o la novetat, per tant volem que l’usuari pugui descobrir tota la informació amb 4 clicks.

Per molts usuaris, utilitzar la app és una estona de joc, ja que és un format interactiu amb clicks, que li és fàcil de fer i alhora li aporta nova informació descobrint nous ponents, noves activitats, informació extra i molt més.

Permetre que l’usuari es pugui fer la seva agenda amb antelació és una altra funció indispensable per la app. Alguns usuaris ben organitzats voldran poder fer aquesta tasca una setmana abans, per d’altres el mateix matí, però segur segur, que poder seleccionar ponents i activitats preferides serà un primer pas per fer-se una agenda del dia.

I per darrera cosa, penseu en el disseny. La imatge corporativa és rellevant per donar i transmetre allò que heu organitzat. Si disposeu d’una app per substituir el vostre programa de paper reviseu-la, poseu atenció a les imatges atraients de les activitats, que representin en un cop d’ull la temàtica que s’hi durà a terme, feu un cop d’ull a les imatges dels vostres ponents, o artistes les quals els faran més memorables. I procureu que l’app segueixi la línia, estil i color corporatiu de tot l’esdeveniment.

D’aquesta forma aconseguireu que els vostres assistents recordin i vulguin repetir experiències futures amb la marca.

En conclusió, les apps poden proporcionar més que un programa d’activitats convencional, la realitat permeten als usuaris descobrir noves activitats, nous ponents / artistes, organitzar-se l’agenda, aprofitar el seu temps i rendibilitzar el seu pas per l’esdeveniment.

Una de les apps que recull tots els requisits i permet totes les funcions esmentades  són la “Festival App” i la “Congress App” de la marca Suitevent.