Millorar l’experiència dels assistents al teu esdeveniment és sempre un aspecte delicat i a tenir en compte de cares a l’organització d’un congrés i/o festival.

Com a event manager, és molt important cuidar el vostre públic abans, durant i després d’un esdeveniment. I les eines digitals ofereixen les millors i més properes tècniques per aconseguir exactament això.

Amb una app SÍ podràs millorar l’experiència dels assistents abans del vostre esdeveniment. Vols saber com?

Ja ho comentàvem a la nostra anterior publicació: les aplicacions mòbils per a esdeveniments han vingut per a quedar-se. Qualsevol organitzador d’esdeveniments haurà notat que, des de fa un temps, les regles del joc han canviat completament.

Són mil i un els avantatges de comptar amb una app pel vostre esdeveniment, tant a nivell organitzatiu com comunicatiu.

Una aplicació mòbil es pot convertir en el company inseparable de qualsevol assistent. Serà amb ell en tot moment: abans, durant i després. I això es tradueix en que vosaltres, com a event managers, podreu tenir un contacte molt més directe amb el vostre públic que de qualsevol altra forma.

Si teniu en ment o esteu planificant un congrés de negocis i/o professional, potser la part més rellevant siguin les personalitats que hi assistiran, els temes que es discutiran i totes aquelles oportunitats de networking entre assistents que l’event podrà oferir.

En el cas d’estar organitzant un festival de música, pot ser molt interessant informar els vostres fans dels últims artistes que han confirmat la seva assistència i les consecutives actualitzacions del programa. A més, l’aplicació es converteix en la plataforma perfecta per informar de descomptes a les entrades i oferir contingut exclusiu a tots els seus usuaris.

 

Quines són les millors estratègies a seguir ABANS d’un esdeveniment per promoure l’engagement amb els teus assistents?

Evidentment, el que debeu estar buscant és una manera de compartir informació i comunicar-vos amb els assistents, incentivar-los a participar i que comparteixin contingut a través de les xarxes socials per a generar expectació prèvia a l’esdeveniment.

Per tant, alguns dels punts més interessants a cobrir abans d’un esdeveniment són informar, crear connexions i implicar els vostres assistents.

A nivell informatiu, les notificacions push es converteixen en l’eina imprescindible per a que tots els usuaris de l’aplicació estiguin al dia de les últimes novetats i notícies relacionades amb l’esdeveniment.

Pot ser molt interessant incloure un apartat de FAQs (preguntes freqüents) que siguin capaces de resoldre tots els dubtes relacionats amb l’esdeveniment abans de que es produeixi.

A nivell de connexions, per a qualsevol congrés és necessari informar de totes les oportunitats de networking que s’estan preparant així com de les oportunitats comercials que ofereixen els sponsors o expositors (si n’hi ha) in situ.

A nivell d’engagement i implicació amb el vostre públic, les enquestes fetes a través de l’app i concursos patrocinats per certs sponsors poden donar molt de joc abans de l’esdeveniment i generar excel·lents oportunitats de conversa.

Com ja hem comentat anteriorment, en qualsevol congrés centrat en l’educació i/o formació, per exemple, és molt interessant compartir les presentacions i/o abstracts dels speakers i/o formadors, ja que d’aquesta manera els assistents poden saber per endavant els temes que es discutiran a cada ponència. Això els pot ajudar a decidir la seva participació amb antelació a la seva assistència.

A nivell social, que un esdeveniment tingui una app no vol dir que la resta d’eines de comunicació “tradicional” s’hagin de deixar de banda. L’equip de comunicació pot treballar juntament amb l’aplicació per incentivar els assistents a generar conversa a través de la missatgeria pròpia de l’app o de les xarxes socials oficials de l’esdeveniment.

 

A tots aquells que ja utilitzeu aquest tipus de tecnologia en els vostres esdeveniments, com acostumeu a utilitzar les apps mòbils abans d’un esdeveniment per generar conversa i expectació entre els assistents?

I per a tots aquells que encara no heu tingut l’oportunitat d’utilitzar-les, a què espereu?