La ciutat on es realitza un congrés o un festival és un factor cada cop més rellevant pels assistents. La gran oferta d’esdeveniments junt amb la cerca d’aprofitar el màxim les hores fa que els assistents tinguin també en compte on es farà l’event i què faran a les hores lliures.

En aquest punt l’app de l’esdeveniment pot ser un punt de sinèrgia. Tot seguit t’expliquem com i quan fer-ho més productiu per totes les parts.

Triar la ciutat i lloc on fer un congrés, una fira o un festival és un punt clau on cal posar-hi atenció i fer una bona selecció. Per fer la selecció segur que tindreu en compte factors com:

  • Si està prop de l’audiència que volem captar.
  • Si disposa de bones comunicacions i logística
  • I si els assistents podran gaudir de la ciutat abans i després del esdeveniment.

Tots els els factors són importants. El què us volem aportar de nou és la visió, que molts assistents tenen d’un dia o un cap de setmana de congrés, de rendibilitzar al màxim la durada de la seva visita. Aquesta “rendibilitat” té dos aspectes: la del treball i la del temps lliure.

El contingut del congrés, xerrades, debats, taules rodones i altres activitats seran les que, com organitzadors de congressos, hi destinareu més atenció, però tenir una visió fins l’àrea del lleure per la ciutat us permetrà que els assistents també gaudeixin i recordin el global de l’experiència.

Anem doncs a explicar-vos com la app del vostre event pot englobar les dues parts i ser més útil pels assistents:

  1. Disposar de dos o més programes d’activitats és vital per poder informar als assistents d’una forma ordenada. En un programa hi posarem tot el què es fa al congrés a l’altre podrem posar-hi les activitats de la zona, establiments recomanats i opcions turístiques.
  2. Donar visibilitat als establiments de la zona implicant-los en la zona d’sponsors
  3. Informar de les ofertes de la zona i/o les ofertes relacionades amb el congrés, per tal de donar una informació de valor i segmentada per a l’audiència.
  4. Oferir mapes de cada lloc, i funcions de com arribar per tal que de forma fàcil puguin moure’s des del recinte firal del congrés fins al lloc de les activitats d’oci i viceversa.
  5. Fomentar un “hashtag” a les xarxes socials per tal que tant les activitats de feina com les activitats de lleure es puguin compartir i fer més ressò de tot l’esdeveniment.

En resum, la app del vostre esdeveniment pot ser la vostra aliada per aconseguir que els assistents gaudeixin del congrés, fira o festival. Només cal que a l’hora de fer la selecció de quina app s’adapta més al vostre esdeveniment tingueu en compte funcions com:

  • Poder configurar varis programes d’activitats amb descripció, lloc, links imatges i mapes de com arribar.
  • Que els mapes siguin interactius o integrats amb Google maps per poder veure la ruta de “com arribar” a cada lloc.
  • Poder configurar les fitxes dels sponsors amb descripció, links per les ofertes, imatges i dades de contacte.
  • Disposar d’un apartat de cada xarxa social i poder configurar un o varis hashtags.
  • Funció de compartir a xarxes socials pels usuaris.

Les apps Suitevent reuneixen totes les funcions i moltes més i disposen d’un gestor de continguts molt amè i pràctic. Si voleu més informació poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@suitevent.com.