Tant el món de la publicitat com el de l’organització d’esdeveniments segueixen en constant canvi.

Moltes marques patrocinen esdeveniments per aconseguir més reconeixement, publicitat i renom.

Alguna vegada us heu preguntat quins beneficis té per a una empresa fer-ho?

Al següent post repassem els principals punts pels que és important patrocinar un esdeveniment.

Els patrocinis a esdeveniments, com una nova forma de comercialització i publicitat, s’han tornat una pràctica molt comú entre diferents marques. Aquest canvi es deu tant a la necessitat d’adaptar-se a les característiques canviants del seu públic, com a les noves demandes del sector.

Degut a aquest canvi, el sector de l’organització d’esdeveniments ha vist un creixement en el número de marques que volen tenir visibilitat a esdeveniments per poder arribar d’aquesta manera a un públic especialment segmentat. Això permet a les empreses que la seva marca es publiciti exclusivament a un públic molt segmentat, estalviant-se la feina prèvia d’estudi del mercat.

Hi ha diferents raons per les que patrocinar un esdeveniment és beneficiós per a una marca. Principalment, perquè el públic assistent està molt segmentat i, amb alta probabilitat, encaixi dins els estàndards de client potencial; proporciona gran publicitat i reconeixement de marca sense haver de destinar recursos extra, més enllà del propi patrocini (per exemple, no és necessari idear una campanya de comunicació). Dins d’aquest últim punt, també es podria incloure la funció de tasca social (depenent de la temàtica de l’esdeveniment) que vulgui mostrar l’empresa.

Convertir-se en sponsor permet posicionar a l’empresa, guanyar credibilitat i també autoritat.

Com ja hem comentat, aconseguir nous leads és gairebé amb completa seguretat el principal motiu de patrocinar un esdeveniment. La generació de leads i la consegüent creació de contactes, requereix una mínima estratègia de marketing. Tot i que els assistents estiguin molt ben segmentats i de base predisposats a interessar-se per la nostra marca, probablement no ens entreguin les seves dades de bones a primeres.

Depenent del tipus d’esdeveniment i de les característiques del públic assistent, diferents estratègies podrien funcionar: un concurs o sorteig entre el públic que es passi per l’stand i en el que sigui necessari inscriure’s, per exemple.

El principal detall a tenir en compte d’aquesta base de dades resultant serà que estarà pràcticament neta, ja que la majoria dels leads ja estan interessats en la nostra marca, per endavant.

Però no tot són clients potencials a l’esdeveniment. A nivell de partners, un esdeveniment pot ser un lloc interessant per crear noves relacions (partnerships) amb altres empreses patrocinadores (i fins i tot fer-li un cop d’ull a la competència).

Tampoc s’ha d’oblidar l’extra de visibilitat que s’aconsegueix al participar en un esdeveniment. Aquest és un punt relacionat directament amb la publicitat. Al formar part d’ell, la marca es promociona juntament amb la resta de l’esdeveniment (està inclosa a la campaña de publicitat de l’esdeveniment), sense cap cost de planificació afegit, més que el del propi patrocini.

Per altra banda, per a l’organitzador de l’esdeveniment aconseguir un bon grup de sponsors o patrocinadors ajuda a l’esdeveniment a donar-li un caràcter més professional i de qualitat, mostra informació rellevant del mateix com el tipus d’assistent previst, la seva temàtica, etc.

A més, constitueix una forma alternativa (i gairebé imprescindible) de cobrir els costos d’organitzar un esdeveniment de gran mida.

Creieu que aquests són tots els aspectes a tenir en compte per un sponsor per patrocinar un esdeveniment? Si penseu que altres motius són també importants, no dubteu a compartir-los amb nosaltres!