Aconsegueix més leads durant el teu esdeveniment amb una app.

Al següent article repassem per què una aplicació per a un esdeveniment ens proporciona una eina molt potent per cobrir molts dels aspectes del mateix.

A més, destaquem una de les seves moltes funcions que, creiem, no està tan explotada: la possibilitat de capturar nous leads durant l’esdeveniment a través de la app.

Li fem un cop d’ull?

Com indica el títol d’aquesta publicació, plantegem algunes mesures que es poden prendre a l’hora d’aconseguir captar nous leads durant un esdeveniment, una funcionalitat que no acostuma a ser molt comú als esdeveniments actuals (per part de l’organització).

Per fer-ho proposarem l’ús d’una eina mòbil: la pròpia app de l’esdeveniment.

En els últims temps les apps d’esdeveniments (tant per a festivals com per a congressos) són força comunes. De fet, no hi ha esdeveniment que es preï sense aplicació. A més, poden arribar a ser la solució perfecta per gestionar, informar i comunicar els detalls del programa als usuaris.

Ningú pot negar que aporta un gran valor als assistents d’un esdeveniment. No hi ha dubte de que la faran servir i com més ho facin, més informació es podrà recopilar.

Evidentment, existeixen diferents tipus d’aplicacions. L’aplicació ideal d’un esdeveniment és utilitzada abans (per a informar-se de qui assistirà a l’esdeveniment, de quins temes es parlarà, escollir a quines sessions o actividades s’atendrà, etc.), durant (per a situar-se i saber-se moure per la localització principal de l’esdeveniment, conèixer a altres assistents, comprovar el programa i rebre notificacions de canvis d’últim minut) i després (revisar, comprovar i aprofundir en tots aquells conceptes tractats durant l’esdeveniment que es van destacar o es trobaven a l’apartat MyAgenda, per exemple) del mateix.

En general i a mode de recordatori, aquestes són algunes de les característiques que la teva event app hauria d’incloure:

  • Informació pràctica de l’esdeveniment. L’aplicació hauria de mostrar tota la informació bàsica de l’esdeveniment: localització, programa, contacte amb l’organització, etc.
  • Ponències, activitats, actes paral·lels, ponents, artistes convidats. És important incloure informació detallada sobre les diferents ponències i actes que es portin a terme al programa de l’esdeveniment, la biografia dels ponents, etc.
  • MyAgenda. És ben sabut que les aplicacions mòbils generen més impacte quan contenen contingut personalitzable. Una agenda personal li permet a l’assistent seleccionar ponències, activitats a les que vulgui assistir i, en definitiva, fer-se el seu propi programa.
  • Notificacions Push. Ideals per “anuncis” d’última hora i per mantenir-se en contacte amb els assistents, de manera general, durant tot l’esdeveniment.
  • Secció Networking. En el cas d’un congrés professional, el fet de que l’app tingui una secció networking és un element a tenir en compte.Ja sigui a través d’una plataforma de missatgeria interna entre assistents o proporcionant un espai físic (gestionat via l’app) on els diferents professionals es puguin reunir. En definitiva, el públic assisteix a congressos tant per aprendre o aprofundir sobre un tema com per a conèixer a gent rellevant del sector.
  • Votació en directe i Q&A en directe. Si realment es vol fomentar la interacció entre ponents i públic assistent, és important tenir aquest punt en compte. Amb la primera opció (votació en directe), el públic respon a través de l’app a preguntes que es formulen durant una ponència en concret mentre es mostren els resultats a una pantalla. A la segona opció (Q&A en directe o el que vindria a ser “preguntes i respostes”), el públic llança una pregunta durant un acte a un ponent en concret i passat un procés de revisió, aquesta es respon.

Evidentment, aquesta és la nostra llista personal. Cada esdeveniment (congrés, festival, etc.) és únic així que no és d’estranyar que a la base app se li afegeixi alguna que altra funcionalitat extra per a que l’app acabi d’englobar millor les necessitats de l’esdeveniment.

Tot i que les aplicacions d’un esdeveniment solen acostumar a tenir una gran acceptació entre els assistents, no s’ha d’oblidar que s’han de continuar promocionant i publicitant abans i durant el mateix. Com fer-ho? Un moment clau per fer-ho es durant el registre d’assistents. També a través de correus electrònics recordatoris previs a la data de l’esdeveniment. In-situ, durant l’esdeveniment, anunciar-la a través de cartelleria, pamflets o codis QR sol ser molt efectiu. Per últim, es pot demanar directament (molt lògic si l’app té habilitada la funció Q&A en directo) que se la descarreguin per interactuar durant un moment concret de la ponència (si no ho han fet ja) o que la valorin una vegada acabada (aconseguint una resposta ràpida i molt de feedback per part dels usuaris).

Tots aquests consells ens porten al nucli del nostre article: com aconseguir més leads amb l’ajuda d’una event app.

Informació important a tenir en compte: si teniu previst recolectar informació sobre els leads a través de l’app, és important que els usuaris estiguin informats i hi accedeixin voluntàriament.

Com fer-ho? En un primer nivell hem detectat dos punts principals: els formularis i l’analítica pròpia de l’app.

  • Formularis. És interessant incloure formularis que els usuaris puguin emplenar per sol·licitar informació sobre certs temes, productes o serveis que poden linkar a contingut de la pròpia app (en el cas d’un congrés, redirigir-los al contingut d’una sessió concreta seria el més idoni, per exemple). D’aquesta manera, s’obté informació de primera mà de tots aquells assistents realment interessats en un o més topics de l’esdeveniment. És important posar-se en tot moment en la pell de l’usuari i mantenir aquests formularis curts, simples i el més breus possibles per a que sigui còmode emplenar-los.
  • Analítica de l’usuari in-app. Depenent de l’estructura de l’app i de si té configurades estadístiques de l’ús que en fan d’ella els usuaris, es podria estudiar l’activitat de l’usuari mentre la fa servir. Perfecte, i després què? Després es pot fer un seguiment d’aquests leads (o dels més interessants). Per exemple, se’ls pot enviar informació via correu electrònic de totes aquelles activitats, sessions o ponències que, segons les estadístiques, sembla que els han interessat més. D’aquesta manera, el cicle de l’experiència d’usuari durant i després de l’esdeveniment queda totalment tancat.

I això són únicament dues suggerències bàsiques. Cada esdeveniment molt probablement tingui unes necessitats concretes i, per tant, la seva app s’hagi de modificar lleugera o completament per adaptar-s’hi.

 

Esperem que aquests punts us ajudin a millorar la vostra percepció d’una event app i, en cas de que ja treballeu amb una, la utilitzeu tant per capturar nous leads com per millorar l’experiència d’usuari de la vostra audiència.